Inloggen Social Schools

Publicaties

Vakoverstijgend werken aan digitale geletterdheid

In deze video laat onze leerkracht Linda van Leuken samen met Joost Peeters en Stijn Hendriks zien hoe zij vakoverstijgend werken aan leerdoelen rond digitale geletterdheid. 

Hoe creëer je een rijke leeromgeving voor kleuters?

De juiste materialen in een kleuterklas dragen bij aan de ontwikkeling van kleuters. Hoe creëer je een rijke leeromgeving waarin leerlingen naar hartelust spelen én leren? Onze specialst Leonie Janssen geeft samen met Marianne de Wit-Polet advies in dit artikel.

Met spelend leren soepel naar groep 3

De overgang van groep 2 naar 3 is vaak een grote stap. Het ene moment zit je nog in de zandbak en de speelhoek, het volgende moment werk je stil aan je eigen tafel. Niet elke leerling is hieraan toe. Als er in groep 3 meer ruimte is voor de speelbehoefte van de leerling verloopt de overgang soepeler. Op de website leraar 24 een artikel en video van Maartje Postma en Leonie Janssen hoe zij spelend leren inzetten in onze groepen 3.

Spelend leren in het dorp Zeveneik

In het vakblad 'Het Jonge Kind' draait het om de wereld van het jonge kind. In dit vakblad hebben Maartje Postma en Leonie Janssen een artikel gepubliceerd over het spelenderwijs de doelen van groep 3 halen in de brede ontwikkeling. In dit artikel beschrijven zij de zeven eigenschappen van Happy Kids waarbij zij spelen in het eigen gemaakte dorp 'Zeveneik'.