Inloggen Social Schools

Ondersteuning binnen de school

Vragen of zorgen over uw kind?

Heeft u vragen over de opvoeding van uw kind? Is uw kind snel boos, verdrietig, onzeker of vaak ziek? Of zorgen moeilijke situaties zoals een scheiding of pestgedrag ervoor dat uw kind vastloopt? In dit soort situaties kunt u zich als ouder of opvoeder soms behoorlijk machteloos voelen. Gelukkig staat u er niet alleen voor!
U kunt voor vragen en ondersteuning rondom de opvoeding of ondersteuning van uw kind terecht bij meerdere professionals. In deze folder vindt u een overzicht van alle professionals die samenwerken met onze school, wat ze voor u en uw kind kunnen betekenen en hoe ze bereikbaar zijn.

Logopedie

Ik ben Marlies Kerremans, logopediste en stottertherapeut. Duidelijk kunnen praten en goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk in je leven. Sinds 2013 werk ik samen met basisschool de Hommel en is mijn locatie naast de Hommel in het scoutinggebouw (van maandag tot en met vrijdag). Sinds 2021 is Christel van Dijck ook enkele dagdelen aanwezig omdat de vraag naar logopedische begeleiding soms te groot is en niet iedereen geplaatst kan worden. Het is veel fijner en beter voor kinderen om niet op een wachtlijst te hoeven staan. Voor meer informatie kun je me bellen of mailen.

Tel: 06 20 06 44 84 
Mail: Logopediemarlies@gmail.com

Wij zijn Christel Kersten en Lotte Thijssen, logopedisten bij Logopediepraktijk van Dijck. Sinds september 2021 hebben wij een dependance binnen de Hommel. Hier behandelen we zowel peuters van KC de Hommel als kinderen van BS de Hommel en werken we samen met Marlies Kerremans.Als logopedist helpen wij kinderen die het moeilijk vinden om duidelijk/ verstaanbaar te spreken, om de (Nederlandse) taal te leren, kinderen die slappe lip- en/ of tongspieren hebben en kinderen die moeite hebben met de leesvoorwaarden.

Wij zijn elke week op maandag, woensdagochtend en donderdag aanwezig op school.Voor meer informatie/ vragen, mag je ons altijd bellen of mailen:

Tel: 06 41 84 85 17
Mail: info@logopedistvenray.nl                      
www.logopedistvenray.nl

Ergotherapie

Wij zijn Danique van der Sterren en Anne Muller, (kinder)ergotherapeuten bij ergotherapie Noord-Limburg. Vanaf januari 2021 werken wij vanuit de praktijk samen met basisschool de Hommel, waar we op maandag, dinsdag en donderdag aanwezig zijn. Op een spelende en creatieve wijze gaan we aan de slag met de hulpvraag, waarbij we inspelen op de belevingswereld van het kind. Wij ondersteunen kinderen onder andere in de fijne motoriek, kleutervaardigheden, (voorbereidend) schrijven, prikkelverwerking, taak- werkhouding en het planmatig handelen.

Daarnaast zien wij ook kinderen die moeite hebben met alledaagse handelingen zoals het aan- en uitkleden, knopen en ritsen openen en sluiten, veters strikken en bestek hantering.

Heeft u vragen, neem dan gerust contact op via onderstaande gegevens.

Anne Muller
Aanwezig: maandag
Tel: 0653537587
Mail: anne@ergotherapienoordlimburg.nl

Danique van der Sterren
Aanwezig: dinsdag en donderdag
Tel: 06-10331302
Mail: danique@ergotherapienoordlimburg.nl

Gezinscoach

Mijn naam is Marion Colbers.Vanuit Gezinscoach Venray ben ik als gezinscoach betrokken bij jullie basisschool. Ik kan ouders, kinderen en leerkrachten ondersteuning bieden als het even niet zo lekker gaat.

Hieronder staan een aantal voorbeelden waar je aan kunt denken. Herken je hier iets van? Of heb je andere vragen die je graag wilt bespreken, dan kun je dit via de leerkracht of zorgcoördinator regelen of rechtstreeks met mij een afspraak plannen (maandag t/m donderdag van 08.30 – 17.00.

Wil je meer lezen over wat Gezinscoach Venray kan bieden ga dan naar onze website: www.gezinscoachvenray.nl
Naast gesprekken bieden we ook trainingen. Welke dat zijn, kun je vinden op onze website

Tel: 06 35 11 17 43
Mail: m.colbers@gezinscoachvenray.nl